понеділок, 26 лютого 2018 р.

Штучний інтелект або людина?

Китайські вчені навчили штучний інтелект виявляти хвороби

 Технологія штучного інтелекту була в епіцентрі уваги впродовж останніх 12 місяців. Економісти попереджали, що вона може закріпити домінування технологічних гігантів на кшталт Google, Apple i Microsoft у цілих галузях.
Штучний інтелект Google в 2017 році допоміг NASA відкрити одразу 8 нових планет, які обертаються навколо зірки, схожої на Сонце. Дослідники навчили алгоритм знаходити наявність планети за змінами яскравості зірок, зафіксованих "Кеплером".
Науковці Медичного центру матері та дитини в місті Гуанчжоу (КНР) створили систему класифікації та діагностики пацієнтів з використанням технології штучного інтелекту. Про це повідомляє інформаційне агентство Xinhua.
"Система допоможе пришвидшити діагностику пацієнта та визначити необхідне лікування, таким чином можна буде виявляти різноманітні хвороби на ранніх стадіях", - зазначається у повідомленні.
Розробники системи розповіли, що під час тестів вона показала ті самі можливості що й люди-спеціалісти з діагностики та класифікації хвороб.
Наприкінці 2017 року уряд КНР створив робочу групу з розробки технології Штучного інтелекту нового покоління. Одним із напрямків досліджень стало впровадження технології ШІ в медичну сферу.


Немає коментарів:

Дописати коментар